Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle

Din secretele lui Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni

Jeff Bezos, fondator și CEO al companiei Amazon.com, una dintre cele mai bogate persoane de pe Planetă, spune că unul dintre cele mai valoroase momente ale zilei sunt cele în care NU face nimic.

Acesta a mărturisit în noua lui carte nvent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos că se trezește dimineața devreme, dar și seara se culcă tot devreme. Și că își alocă timp pe care îl petrece fără să aibă programte întâlniri de lucru. Toate acestea le face după ora 10.00.

Este foarte important pentru el acest timp, în care nu face ”nimic”. Se pare că cea mai bună metodă de a fi productiv este acest timp, pe care să îl pui deoparte, pentru tine, să nu faci nimic.

Dacă faci asta vei stabili niște limite clare, mai ales dacă în această perioadă lucrezi de acasă. Așa vei delimita timpul de muncă, de timpul tău. Îți vei face timp pentru cei dragi, pentru a începe ziua cu energie pozitivă.

Totodată, asta te va ajuta să iei cele mai bune decizii. Creierul tău va avea timp să se odihnească, iar atunci când vei munci, vei avea și resursele intelectuale necesare pentru a lua cele mai bune decizii.

Și un sfat bonus de la Bezos: prioritizarea programului de somn. Somnul este foarte important pentru buna funcționare a corpului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.