Skip to content
Focus Recent

Din zbaterile unui partid care a câștigat o țară prin vorbe – Ce se mai întâmplă în PSD Mehedinți

Zbaterile din PSD, atât la nivel național, cât și la nivel județean, ne arată că în mai puțin de doi ani de când au câștigat alegerile (en fanfare – după cum se tot laudă) vorbele frumoase sau manipulările nu țin în realitate. Au schimbat trei guverne și deja se vorbește despre o nouă remaniere.

Pare cumva logic să se fi întâmplat asta având în vedere că au obținut victoria cu o serie de promisiuni de dreapta, deși ca doctrină politică e de stânga. Mă rog, e mult spus că mai putem vorbi de doctrină la PSD, ci mai degrabă de legea junglei. Cine nu se supune liderului are șanse foarte mari să își ”rupă gâtul”. În marea majoritate a timpului au guvernat țara cu perdele de fum, numai așa ca să își țină cetățenii ocupați și panicați. Nu de alta, dar s-a dovedit că și mulți social democrați se ocupă cu mici comploturi și rebeliuni și nu mai au timp să și conducă țara pentru noi, nu pentru alții.

Nici în Mehedinți situația nu este diferită. Dar pare că s-a copiat modelul de la centru. Dacă Liviu Dragnea nu prea s-a omorât să facă ședințele statutare, cu forurile de conducere ale partidului, ca să ia decizii, nici Aladin Georgescu nu s-a dovedit a fi mare om de echipă. Sau cel puțin așa i se tot reproșează. După marea agitație de la ultimul puci eșuat de la nivel central părea că și la nivel județean spiritele social democrate intraseră în metamorfoză. Pentru puțin timp, evident. Că în urmă cu câteva zile, presa centrală anunța existența unei noi scrisori a contestatarilor lui Georgescu.

Nu vi se pare puțin ironic că în epoca Internetului puciurile sunt tot de modă veche și se fac prin intermediul scrisorilor? Nouă ni se pare puțin, ironic, trebuie să recunoaștem! Dar să revenim.

Adevărul titra recent… ”Conflict în PSD Mehedinţi. Mai mulţi primari vor să dea jos liderul organizaţiei

”Mai mulţi primari PSD au trimis o scrisoare la Bucureşti prin care cer demiterea acestuia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, dar şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. O altă petiţie, semnată de 38 de primari, a fost trimisă acum lui Liviu Dragnea, în care i se solicită demiterea lui Aladin Georgescu din funcţia de preşedinte al PSD Mehedinţi. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat pentru postul local de televiziune RTS Severin că lucrurile trebuie lămurite în sânul organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi”.

Nu știm ce părere are Liviu Dragnea despre situația de la PSD Mehedinți, că nouă Codrin Ștefănescu nu ne inspiră foarte multă încredere. Ce e drept, ultima dată când primarii PSD din Mehedinți erau la București, la marea ședință când Liviu Dragnea a supraviețuit, ”maestru de ceremonii” era deputatul ”mitralieră” – pe numele real Cătălin Rădulescu. El părea să știe situația din PSD Mehedinți destul de bine, dar între timp lucrurile par să se fi modificat.

În timp ce primarii trimiteau scrisoarea, deputata PSD Mehedinți Alina Teiș se oferea să fie președinte interimar pentru a rezolva agitația din organizație. Și uite așa se încâlcesc firele poveștii mai ceva ca într-o schiță caragialiană. Probabil situația va fi lămurită, cât de cât, la ședința conducerii centrale a PSD, de săptămâna viitoare.

Dar până atunci ce ne interesează pe noi, respectiv cetățenii, sunt problemele imediate ale județului care trebuie rezolvate. Cum ar fi….căldura pentru severineni, căldura de la Spitalul Județean, dacă vor fi gata la timp proiectele de infrastructură rutieră începute și alte necesități pe care le are fiecare comunitate în parte. Că în timp ce mai marii social democrați sunt ocupați cu ale lor, noi riscăm să rămânem cu buza umflată! Că de îndrăznit să credem altceva, cred că mulți dintre noi nu mai ÎNDRĂZNIM de ceva vreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.