Skip to content
Ediția de astăzi

Dispute aprinse în interiorul USRPLUS: „Sunt mulți USR-iști care se tem că Cioloș vrea să le fure partidul”

Dispuse aprinse în interiorul USRPLUS pe tema unei eventuale reveniri a lui Traian Berbeceanu la Prefectura Capitalei. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai multe organizații USR din țară au trimis către conducere un document prin care se cere ca prefectura Capitalei să le revină lor, mai ales după ce funcția de viceprimar a fost alocată tot celor de la PLUS, ea fiind ocupată de Horia Tomescu.

USR-ișii nu sunt de acord cu o revenire a lui Traian Berbeceanu la prefectura Capitalei și spun că o astfel de mutare ar  semnala că, practic, Capitala rămâne în continuare la PNL.

Nu de aceeași părere este și Dacian Cioloș care, într-o discuție pe care a avut-o zilele trecute cu Ludovic Orban și Dan Barna, și-ar fi impus opinia că Traian Berbeceanu „a făcut treabă bună și nu are de ce să plece acasă”. „Mesajul postat de Cioloș pe Facebook, după ce Berbeceanu și-a anunțat plecarea, a stârnit furia multor USR-iști, care i-au scris imediat lui Barna. Sunt mulți USR-iști care se tem că Cioloș vrea să le fure partidul, asta e una dintre cele mai mari îngrijorări în partid zilele acestea. Mulți se tem și că nemulțumiții din partid se vor duce de partea lui Cioloș”, au declarat surse politice pentru PS News.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, sugera încă de săptămâna trecută că Traian Berbeceanu ar fi luat în calcul pentru a rămâne în funcția de prefect al Capitalei. Într-o postare pe Facebook, Cioloș îi transmitea lui Berbeceanu, apropiat de PNL, că nu ar trebui să se grăbească să-și ia la revedere de la funcția de prefect.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece 🙂

Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, scria Cioloș.

Întrebat luni dacă Traian Berbeceanu mai are şanse de a fi prefectul Capitalei, Orban a afirmat: ”Aş vrea să apreciez în mod deosebit activitatea domnului Berbeceanu în calitate de prefect a municipiului Bucureşti. Îi mulţumesc că a acceptat să exercite această funcţie într-o perioadă extrem de complicată şi de dificilă. Acţiunea domniei sale a fost o acţiune în nota caracteristică. A fost un om profesionist, corect. A pus în aplicare toate deciziile cu autoritate (…) Dacă va fi în continuare prefect nu depinde de PNL. Dreptul de a desemna prefect aparţine USR PLUS. Noi vom desemna doi subprefecţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.