Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Distribuție Oltenia: Ce se întâmplă după ce se constată o intervenție neautorizată la rețea?

Toate demersurile realizate de operatorul de distribuție a energiei electrice în urma constatării unei intervenții neautorizate asupra instalațiilor electrice sunt reglementate prin lege, anunță Distribuție Oltenia.

Operatorul realizează periodic, în colaborare cu autoritățile locale și instituțiile abilitate, verificări în teren, întrucât sustragerea de energie electrică reprezintă infracțiune și se pedepsește conform legislației în vigoare.

Este important de subliniat faptul că fiecare consumator trebuie să își verifice instalația și să anunțe eventuale neconcordanțe pentru a evita suspiciunile de intervenție neautorizată la rețea, mai spun reprezentanții Distribuție Oltenia.

Operatorul Distribuție Oltenia se angajează ca, în situațiile în care există suspiciunea de sustragere de energie electrică sau în care a fost constatat un consum neînregistrat, să efectueze expertiza grupului de măsurare sau a elementelor grupului de măsurare, după caz. Această expertiză se realizează la un laborator independent care beneficiază de certificare valabilă. Laboratorul este ales de client dintr-o listă de cel puțin 3 – 5 laboratoare, pusă la dispoziție clientului final non-casnic de către Distribuție Oltenia cu ocazia întocmirii bonului de mișcare.

Atât clienții non casnici, cât și clienții casnici au posibilitatea de a solicita, pe cheltuiala lor, o contra-expertiză efectuată de un laborator independent din România, ce deține certificare valabilă, selectat de aceștia și/sau de la producătorul grupului de măsură a energiei electrice în cazul în care acesta își desfășoară activitatea și în România.

Clientul poate solicita efectuarea contra-expertizei imediat dupa comunicarea rezultatului expertizei realizate la solicitarea operatorului. În acest sens, Distribuție Oltenia va acorda acces, în prezența unui reprezentant al său, la probele ridicate de la fața locului (spre exemplu, grupul de măsurare a energiei electrice sau o parte a acestuia, transformator, etc.).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.