Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Documente ale Primăriei Pătulele aruncate la groapa de gunoi de la marginea localității

 

Zeci de documente dintr-o arhivă veche a Primăriei comunei Pătulele – Mehedinți au fost descoperite într-o groapă de gunoi de la marginea localității. Primăria nu oferă o explicație pentru acest fapt, dar poliția a deschis o anchetă.

Pe un câmp de la marginea localității Pătulele, la începutul acestei săptămâni se puteau vedea sute de documente ale Primăriei comunei Pătulele. Hotărâri judecătorești, acte de identitate în copie, chitanțiere, facturiere, documente notariale și tot felul de alte hârtii, specifice activității unei primării erau împrăștiate de vânt pe acel teren.

Un consilier local a descoperit că acestea proveneau dintr-o arhivă mai veche de 12 ani a Primăriei din Pătulele și fuseseră pur și simplu îngropate într-o zonă folosită ca groapă de gunoi ilegală.

IPJ Mehedinți a deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de fapta produsă.

„Am fost sesizați de un bărbat despre faptul că pe câmpul din apropierea comunei Pătulele sunt împrăștiate documente ce conțin adrese de domiciliu, chitanțiere, certificate de producător. La fața locului a mers o echipă a Secției Rurale de Poliție Vînju Mare, care a stabilit că aspectele se confirmă. Au fost ridicate mijloacele materiale de probă și se fac verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Secretarul comunei Pătulele, Constantin Florin Pleniceanu, spune că nu ar fi nimic grav în ceea ce s-a întâmplat:

“Din ceea ce știu nu este nimic foarte grav din ce s-a aruncat acolo, din informațiiile ce s-au dat pe rețelele de socializare. Pot să vă spun că noi în anii anteriori am avut sediul într-o altă clădire din comuna Pătulele, iar acolo au rămas niște simple documente. Acum se fac lucrări acolo și probabil cei de acolo le-a aruncat”.

Acesta mai spune că Primăria face cercetări pentru a se stabili cum s-a întâmplat să fie aruncate acele documente la groapa de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.