Skip to content
Recent

Dodon iar bagă bățul prin gard: Unirea înseamnă război civil!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, iar bagă bățul prin gard, susținând că unirea țării pe care o conduce cu România va însemna nici mai mult, nici mai puțin decât război civil.

Şeful statului moldovean a declarat joi la NTV Moldova că procesele unioniste nu vor mai trece ca în 1918, când România ar fi stat cu mitralierele şi ar fi impus Sfatului Ţării să voteze unirea, relatează Adevărul.ro.

„Eu vreau să spun un lucru foarte clar: Unirea înseamnă război civil şi eu nu mă tem de aceste lucruri, vreau să fie spus foarte clar. Noi, moldovenii, băştinaşii acestei ţări, stataliştii, nu o să permitem cuiva, o să utilizăm toate căile legale, iar dacă o să vă vârâţi ilegal, o să o primiţi ilegal înapoi şi nu o să permitem lichidarea statalităţii Republicii Moldova. Dacă credeţi că ăsta e anul 1918, când aţi stat cu mitralierele şi aţi impus Sfatului Ţării să voteze, nu va trece. E altă situaţie şi altă conjunctură politică şi noi suntem alţii, cei de pe loc”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit politicianului, cele mai grele perioade din istoria contemporană a Republicii Moldova au fost legate anume de tendinţele unioniste.

„Începutul anilor ’90, când am avut probleme în Găgăuzia şi a fost creată Republica Găgăuzia. Am avut războiul pe Nistru, care a avut loc exact cu astfel de mesaje, când la Chişinău unii voiau unirea cu România, când strigau că minorităţie trebuie să plece de aici, când s-au început conflictele interetnice şi am ajuns la ce? La război. Poate cineva intenţionat provoacă acest lucru. Poate celor de la guvernare le este convenabil un astfel de scenariu, pentru că ei înţeleg că pierd alegerile”, a tunat Dodon.

Președintele a adăugat că este dispus oricând să iniţieze un referendum, în cadrul căruia populaţia ar fi consultată asupra subiectului privind unirea cu România, însă s-a arătat convins că guvernarea nu va permite desfăşurarea unui asemenea plebiscit, pe motiv că înţelege că majoritatea cetăţenilor vor vota împotriva unirii.

Vedeți mai jos secvența:

1 comentariu la “Dodon iar bagă bățul prin gard: Unirea înseamnă război civil!

  1. Dragi cetateni vorbitori de limba româna nu va lasati manipulati de nici un individ care nu doreste Unirea deoarece aceasta unire reprezinta o forta masiva impotriva Coruptiei, care avandu-ne dezbinati ca popor predomina, impreuna suntem mai puternici si ne putem apara interesele nationale,minoritatile nu trebuie sa aibe nici o influenta asupra poporului român,ele pot doar convietui alaturi de noi,suntem si avem destui oameni inteligenti care pot sa aduca România pe linia de plutire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.