Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Doi braconieri prinși pe un fond cinegetic din Mehedinți

Doi bărbați din municipiul Drobeta sunt cercetați de polițiști pentru braconaj. Ei au vânat alte specii de păsări decât cele prevăzute în autorizație. Armele folosite și vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat doi bărbați de 20 și 44 ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, în timp ce practicau vânătoarea pa raza județului Mehedinți, pe un fond cinegetic ce aparține A.J.V.P.S. Mehedinți.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că aceștia dețineau autorizație pentru specia rață, iar asupra lor aveau  două exemplare din specia fazan.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, cele două arme calibru 12 mm, în valoare de 5.000 lei, muniția aferentă și vânatul, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În anul 2018, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 39 de percheziții domiciliare, au dispus măsuri preventive față de 7 persoane și au ridicat în vederea confiscării 171 kg carne de vânat.

De asemenea, oamenii legii au confiscat 76 de arme letale, din care 9 deținute ilegal precum și 104 arme neletale, de diferite calibre și cantitatea de 1.260 cartușe, marea majoritate a acestora fiind deținute fără respectarea condițiilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.