Skip to content
Ediția de astăzi

Doi pompieri aflați în timpul liber, primii salvatori la accidentul de la Șimian

 

În dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă a fost anunţat marți, 29 mai, un accident produs între un autoturism şi un autotren pe DN 56A, pe raza comunei Şimian, în urma căruia o persoană a rămas blocată în autoturism.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD. Deoarece apelantul nu a dat informaţii despre încărcătura autotrenului, la locul accidentului s-a deplasat şi un echipaj CBRN.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, doi colegi din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, aflaţi în timpul liber, au acordat asistenţă medicală victimei blocate în autoturism, care era în stare de conştienţă.

Cei doi pompieri, plt. adj. Daniel Șchiopu şi plt. maj. Marian Lațcu, au comunicat permanent cu victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani, menţinându-i deschise căile aeriene şi monitorizându-i funcţiile vitale.

Bărbatul a fost descarcerat de către pompieri şi predat echipajului SAJ, care i-a acordat primului ajutor medical, ulterior acesta fiind transportat la UPU.

Cea de-a doua persoană implicată în accident a fost evaluată de către paramedicii SMURD, însă a refuzat transportul la spital.

Poliția a stabilit că vinovat de producerea accidentului este conducătorul autoturismului.

„Un bărbat de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56A, în localitatea Șimian, nu s-a asigurat la trecerea manevrei de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu un autotren condus regulamentar de către un cetățean bulgar în vîrstă de 54 de ani”, precizează Mădălina Viziru, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Pompierii au asigurat şi măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele două vehicule, iar încărcătura autotrenului, formată din anvelope, nu a fost afectată şi nu a prezentat niciun pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.