Skip to content
Focus Recent Spot

Donaţie de paturi pentru spitalul severinean din Germania

 

Actul de caritate făcut recent de o severineancă, Oana Popescu, stabilită de mai mulţi ani în Germania pentru secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin va continua. Alte 100 de paturi urmează să fie trimise în ţară.

Oana Popescu trăieşte de mai mulţi ani în Germina, unde lucrează într-un centru de seniori din oraşul Weingarren- Baden Würtenberg. Fiindcă e aproape cu sufletul de oraşul natal, Drobeta Turnu Severin, şi cunoaşte foarte bine situaţia cu care se confruntă spitalele din România a vrut să dea o mână de ajutor şi a intermediat o donaţie de paturi. Şefii săi de la azilul de bătrâni unde lucrează au fost imediat de acord cu propunerea ei şi chiar încântaţi că pot face un lucru bun pentru un spital din Turnu Severin.

Un prim transport cu 8 paturi din Germania a ajuns vineri, 3 august, la secţia de psihiatrie a spitalului judeţean de urgenţe Turnu Severin, costul transportului fiind suportat de colectivul de angajaţi ai secţiei, care au pus mână de la mână pentru a strânge suma necesară.

Azilul din Germania este dispus să mai doneze alte 100 de paturi pentru spitalul din Turnu Severin, dar este nevoie de un vehicul de mare tonaj care să efectueze transportul. Oana Popescu s-a gândit iniţial să facă un apel la oameni de bine, la o firmă de transport, dar conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin a dat asigurări că va suporta costul transportului.

„Ţinând cont că ne aflăm în an centenar, ţinând cont de sufletul românesc care este peste tot în lume, m-am gândit că este momentul să facem ce putem pentru comunitatea din care provenim. Iar eu, alături de colegii mei din Germania, ne-am gândit să continuăm actul caritabil început deja. Pentru următoarea donaţie de paturi este nevoie de transport, de o maşină de 7,5 tone care să vină să ridice de aici din Germania cele 100 de paturi”, spune Oana Popescu.

În demersul româncei s-au alăturat Jens Witte – administratorul centrului, Christian Fuchs – director şi Matthias Verba- şeful secţiei medicale la Semiorenzentrum Hans Edelberg din oraşul Weingarren- Baden Würtenberg, centru aflat sub concernul franţuzesc Orpea, concern ce a cumpărat în urmă cu câţiva ani  27 de centre de seniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.