Skip to content
Ediția de astăzi

Dosar penal pentru construcția neautorizată a unei case lângă un sit arheologic

Un bărbat din Turnu Severin s-a ales cu dosar penal, după ce s-a apucat să toarne fundația unei case fără autorizație de construiré deși imobilul este situat în zona de protecție a unui sit arheologic și a unui monument istoric din municipiu.

Într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți se arată că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți s-au sesizat din oficiu că “în curtea unui imobil din municipiul Dr.Tr.Severin, județul Mehedinți, un bărbat a efectuat lucrări de construire a unui nou imobil, lângă cel deja existent. Lucrările efectuate constau în turnarea fundației de beton, construire de ziduri din cărămidă tip BCA, iar acoperișul este în stadiul de montare a căpriorilor din lemn, toate acestea fiind efectuate fără a deține autorizație de construire, deși imobilul este situat în zona de protecție a unui sit arheologic și a unui monument istoric”.

Proprietarul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. 1 lit. b cu excepțiile prevăzute de lege”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 24 litera a din Legea 50/1991.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.