Skip to content
Recent

Dosarul Lucan, o nouă detonare: procurorul DIICOT, acuzat de scurgere de informații

Dosarul de la DIICOT al medicului chirurg Mihai Lucan a suferit o nouă detonare: procurorul de caz este acuzat că ar fi scurs în presă informații din speța penală, înainte ca ele să devină publice.

Profesorul Mihai Lucan pe 26 ianuarie 2018, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), o plangere penala impotriva tuturor celor care au furnizat presei in timp real date si informatii din continutul actelor de urmarire penala din dosarul sau, solicitand procurorilor sa dispuna masurile necesare pentru atragerea raspunderii acestora, a scris luni Luju.ro.

Vizati de plangerea penala a medicului Lucan sunt chiar anchetatorii, respectiv procurorul de caz Marian Delcea de la DIICOT, ofiterii de politie judiciara si persoanele care au avut acces la cauza sa. Urologul îi acuza că ar fi divulgat presei date din dosar, în scopul prejudicierii imaginii inculpatului. In acest sens, profesorul Lucan sustine in plangerea penala depusa la PICCJ ca aceste actiuni fac parte dintr-o campanie „sustinuta si cu siguranta finantata de persoane care au justificat interese nelegitime ori nelegale”.

Concret, medicul Mihai Lucan acuza ca, in perioada 21 decembrie 2017 – 12 ianuarie 2018, ar fi fost scurse in presa informatii cu privire la actiunile care aveau loc in dosarul sau. In acest sens, doctorul da exemplul situatiei din data de 21 decembrie 2017 cand, între orele 18:10 și 19:16, in timp ce in sediul DIICOT – Structura centrala se incheia un proces verbal privind ridicarea unor sume de bani si a unei agende care ii apartinea medicului Lucan, anterior transportarii sale la arestul central, stirile Pro TV deja intrasera in posesia informatiei ca asupra sa au fost gasite sume de bani. Acest lucru poate fi dovedit, arata medicul Lucan, prin stirea publicata in data de 21 decembrie 2017 la ora 19.45 pe site-ul stirileprotv.ro, cu titlul „Medicului Lucan i-ar fi cazul din buzunar 5.000 de euro chiar in biroul procurorului”.

Alt exemplu prezentat in plangerea penala depusa la PICCJ este cel din data de 30 decembrie 2017 cand, la orele 19:49, același site media a publicat articolul intitulat „Dosar penal pentru tentativa la infractiunea de omor, dupa ultimele dezvaluiri despre medicul Mihai Lucan”, care continea date si informatii despre Ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem pentru tentativa de omor, redactata in aceeasi zi, 30 decembrie 2017, in jurul orelor 10:30-11:00.

Aceste doua evenimente i-au creat medicului Mihai Lucan convingerea ca cel care furnizeaza date din dosarul sau catre mass-media este procurorul de caz Marian Delcea.

Găsiți AICI fotocopia plângerii penale înaintate Parchetului General de către medicul urolog.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.