Skip to content
Administrație locală

Drăghiea a fost înlocuit! Cine este noul prefect de Mehedinți!

Zilele lui Nicolae Drăghiea ca prefect de Mehedinți au ”apus”. În ședința de vineri a Guvernului a fost numit un nou prefect de Mehedinți. Noul prefect este…Cristinel Pavel, cel care a mai fost prefect al județului pe vremea premierului tehnocrat Dacian Cioloș.

20.HOTĂRÂRE privind aplicarea mobilității pentru domnul Drăghiea Nicolae din funcția publică de prefect al județului Mehedinți în funcția publică de inspector guvernamental!

23.HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Mehedinți de către domnul Pavel Cristinel!

Cristinel Pavel a fost director executiv la Direcţia Judeţeană de Statistică Mehedinţi, funcţionează în subordinea Institutului Naţional de Statistică ca instituţie publică, cu personalitate juridică, finanţată de la bugetul de stat.

În data de 30 martie 2016 prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a fost schimbat din funcție, fiind înlocuit cu Cristinel Pavel, care la vremea respectivă ocupa funcția de director executiv în cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Mehedinți.

Drăghiea s-a simțit nedreptățit și a făcut o plângere. În primă instanță, Tribunalul Mehedinți dădea o soluție pe scurt în data de 27 martie 2017 prin care, parțial, îi dă câștig fostului prefect.

Obligă pârâţii la plata diferenţei de drepturi salariale între funcţia de prefect şi funcţia de inspector guvernamental aferente perioadei 30.03.2016 -12.01.2017, actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective”, se arăta în decizia de atunci.

Însă la Curtea de Apel Craiova, după cum se poate vedea în urma deciziei de miercuri, 7 noiembrie, a pierdut. Decizia ne arată că instanța recunoaște că un prefect poate fi schimbat în urma voinței Guvernului, chiar dacă Drăghiea a demonstrat că se ținea și cu ”dinții de scaun”. Între timp, a fost schimbat din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.