Skip to content
Recent Social

Dragnea anunță că programul Prima casă va fi modificat

Programul Prima Casă ar urma să fie extins și redenumit ”O familie – o casă” este anunțul făcut de liderul PSD Liviu Dragnea.

Extindem Prima casă şi numim programul O familie – O casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toată lumea e nemulţumită”, a declarat liderul social democrat.

Liviu Dragnea a mai anunțat că valoarea garantată va fi mai mare, de 570.000 de lei.

Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susţine asta”, a mai declarat acesta.

Potrivit unui proiect de HG publicat pe site-ul MFP, plafonul de garanţii pentru programul ”Prima casă” pentru anul 2019 este de 2 miliarde de lei, similar cu plafonul total de garantare alocat pentru anul 2018.

Din 2009, când a fost lansat programul, până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.