Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Dragnea îl ține în șah pe Tăriceanu: DNA îl poate scoate pe liderul ALDE din cursa pentru Cotroceni

Călin Popescu Tăriceanu este atacat de șase luni de procurorii DNA care cer avizul pentru începerea urmăririi penale pentru al doilea om din stat. Președintele Senatului este acuzat că ar fi primit o mită de 800.000 de dolari de la Fujitsu Siemens Computers, bani care ulterior au ajuns în campania electorală. Dar surprinzător că în România sunt anchetați doar cei care ar fi primit mită, nu și cei care ar fi dat mită, după cum s-a văzut și în dosarul Microsoft.

De ce îl apără PSD pe Tăriceanu

Marți s-a amânat din nou votul din comisia juridică din Senat. Din 11 membri cât are comisia, 6 sunt de la PSD și doar unul singur de la ALDE. Cu alte cuvinte, soarta lui Tăriceanu depinde, în acest moment, de Liviu Dragnea.

Dacă Robert Cazanciuc, președintele comisie juridice, a reușit să amâne atât de mult votul, va reuși să o facă și în continuare, atât timp cât interesele partidului său vor fi protejate. Situația aceasta îi convine PSD-ului care poate ține în șah ALDE înainte de campania electorală și să-l amenințe că poate avea aceeași soartă pe care a avut-o și UNPR, care a dispărut când au început dosarele penale pentru Gabriel Oprea.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.