Skip to content
Focus Recent

Dragnea vrea să aducă aurul în țară

Președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus un proiect de lege prin vor să modifice legea de funcționare a BNR cu scopul de a solicita repatrierea aurului României.

În acest moment România deţine aproape 104 tone de aur.

În expunerea de motive cei doi social democrați susţin că ”nimic din situaţia economică a României nu mai justifică păstrarea unei asemenea cantităţi de aur ca rezervă în străinătate, cu costurile aferente, deloc de neglijat, în condiţiile în care această rezervă poate fi păstrată şi suplimentată, în mod corespunzător, în depozite din ţară”.

Opoziția critică dur acest proiect. Senatorul PNL Florin Cîțu susține că nu este legal.

Banca, aurul și teleormăneanul! Nu va speriați. Nu vă duceți după fentă. Inepția de proiect de modificare a statutului BNR, susținută de marii specialiști bancari internaționali 😉 Dragnea și Serban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru că încalcă Constituția. Proiectul de lege încalcă art 130 și art 131 al Tratatului de Funcționare a UE care este parte a Constituției României. Nu mai spun că trebuia notificată BCE pentru modificări la statutului BNR”, scrie senatorul liberal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.