Skip to content
Ediția de astăzi Recent

DSP Mehedinți celebrează în 16 octombrie Ziua Mondială a Alimentației

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) sărbătoreşte Ziua Mondială A Alimentaţiei, aceasta fiind ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada. În prezent, aceasta zi este sărbătorită în peste 150 de ţări. În România prin Legea nr.47/2016 s-a declarat 16 octombrie ca Ziua Naţională a Alimentaţiei și a Combaterii Risipei Alimentare.

”Risipa alimentară reprezintă orice aliment și/ sau părți necomestibile ale produselor alimentare, care sunt eliminate din lanțul de aprovizionare cu alimente, care trebuie recuperate sau eliminate (prin compostare, digestie anaerobă, producție de bio-energie, incinerare sau depozitare a deșeurilor organice). Pierderea alimentară reprezintă scăderea cantității sau a calității alimentelor reflectată în valoarea nutritivă, valoarea economică sau siguranța alimentară a tuturor alimentelor produse pentru consumul uman, dar neconsumate de oameni. Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Mehedinți.

Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, în colaborare cu hipermarketul Carrefour, Filiala de Cruce Roșie Mehedinți și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, organizează miercuri, 16 octombrie 2019, între orele 12˚˚-16˚˚, activități de măsurare a tensiunii arteriale și a greutății corporale, de determinare a valorilor colesterolului, în incinta hipermarketului Carrefour. De asemenea, voluntarii Filialei de Cruce Roșie vor face demonstrații de acordare de prim ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.