Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Duminică s-au făcut ultimele probe la microcentrala pe gaz din zona blocurilor ANL

Duminică, 23 februarie 2020, au avut loc, în prezența ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, alături de prefectul Cristinel Pavel și viceprimarul Daniel Cîrjan, ultimele probe la microcentrala pe gaz, amenajată în cadrului unui proiect pilot la Drobeta Turnu Severin.

În acest proiect pilot, inițiat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și aprobat în luna noiembrie 2019 în Consiliul Local, sunt incluse 480 de apartamente din zona ANL din municipiul Drobeta Turnu Severin. Duminică, 23 februarie a.c., au avut loc ultimele probe, iar în cursul săptămânii viitoare Mehedinți Gaz estimează că va pune în funcțiune microcentrala.

”Astăzi, am venit pentru probele de casă, pentru probele de funcționare,  pentru prima dată după aprobarea în luna noiembrie 2019 în Consiliul Local a acelui proiect de hotărâre privind proiectul pilot de instalare a două cazane în punctul termic ANL. Vreau să vă spun că îmi place cum arată această centrală termică – ați văzut la televiziunile naționale ce are Bucureștiul și acum puteți vedea ce are Drobeta Turnu Severin. Eu mă aștept ca la sfârșitul săptămânii viitoare când mă întorc în Severin să vedem finalizat și în funcțiune acest proiect, oamenii în acest cartier să aibă căldură și apă cadă. De asemenea, îmi doresc să văd că se va respecta și prețul gigacaloriei, în jur de 240 de lei, preț pe care operatorul și l-a asumat în discuțiile pe care le-am avut. Până la urmă ceea ce interesează pe severineni este confortul termic (căldură, apă caldă), dar și la un preț corespunzător”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Prefectul Cristinel Pavel și viceprimarul Daniel Cîrjan au monitorizat în această perioadă lucrările care s-au efectuat în acest punct termic. În opinia prefectului Cristinel Pavel, dacă acest proiect pilot se va dovedi a fi unul eficient poate reprezenta o  soluţie viabilă pentru rezolvarea problemei încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin.

”Actualul sistem de termoficare al municipiului Drobeta Turnu Severin este într-o situaţie critică, generator de pierderi, ineficient tehnic şi economic. Severinenii sunt extrem de nemulțumiți și pe bună dreptate, facturile pe care le-au primit în luna ianuarie pentru căldură sunt foarte mari și așteaptă de la municipalitate o soluție pentru perioada următoare, să asigure agentul termic la costuri rezonabile. Dacă cifrele vor arăta că este o soluție eficientă eu cred că acest proiect ar trebui extins la nivelul întregului oraș”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

”Astăzi au loc probele de casă la acest nou proiect pilot implementat la punctul termic de la blocurile ANL, proiect pilot care este menit să asigure căldură și apă caldă pentru 480 de apartamente în această zonă. Vreau să reamintesc că acest proiect a demarat la inițiativa ministrului Economiei Virgil Popescu și a fost pus în practică de Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, la inițiativa consilierilor locali liberali prin votul Consiliului Local.  Pentru mine este astăzi un moment extrem de important pentru că vedem că totul funcționează în regulă, în parametrii normali, iar în perioada următoare când efectiv vom începe să dăm căldură și apă caldă acestui cartier vom vedea și prețul gigacaloriei și toate celelalte detalii pentru ca pe viitor – și acesta este cel mai important lucru – să putem să implementăm această soluție de aici în întreg municipiul Drobeta Turnu Severin. Vă reamintesc că municipiul nostru de patru ani se confruntă cu această problemă acută a termoficării, iar până acum aceasta este prima și singura soluție concretă care presupune rezolvarea problemei temoficării pe 10-20 de ani de acum încolo”, a precizat, la rândul său, viceprimarul Daniel Cîrjan.

Microcentrala pe gaz ar fi trebuit pusă în funcţiune în prima parte a lunii ianuarie a.c., dar Mehedinți Gaz nu a putut respecta termenul asumat din cauza avizului de mediu, a cărui eliberare a necesitat o perioadă mai lungă de timp decât s-a crezut inițial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.