Skip to content
Recent

După avertismentul UE, Meleșcanu iese în față: E o chestiune de care nu aveam nevoie

Pe fondul întâlnirii de miercuri a președintelui Klaus Iohannis cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a declarației celui din urmă privind modificările aduse legilor justiției, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a ieșit în față.

Mai precis, şeful diplomaţiei române a punctat faptul că între România și Uniunea Europeană se poartă, la momentul actual, un dialog ”destul de constructiv”, însă a ținut să reamintească faptul că cei aflați la guvernare cunosc faptul că trebuie respectate deciziile Curții Constituționale, relatează Agerpres.ro.

„Dânsul a recunoscut foarte clar că ceea ce trebuie făcut este ca în România să se respecte deciziile Curţii Constituţionale, ceea ce, cu tot respectul, este o chestiune de care nu aveam nevoie, pentru că ştim cu toţii că este un principiu fundamental al funcţionării statului de drept – respectarea deciziilor Curţii Constituţionale, bune sau proaste, care ne convin sau care nu ne convin”, a spus Meleşcanu într-o emisiune televizată, referitor la declaraţiile înaltului oficial european.

Mai mult decât atât, șeful MAE a adăugat că, deși există un dialog, coaliția aflată la guvernare va da explicații atunci când legile atât de controversate – intern și extern – vor fi implementate: „Din acest punct de vedere, noi ne aflăm într-un dialog la ora actuală, un dialog destul de constructiv, în care avem puncte de vedere. Ni le vom susţine şi vom da şi explicaţiile necesare atunci când se va încheia acest proces. Suntem însă într-un proces de postlegiferare, înainte de intrarea în vigoare a acestor legi, care au fost adoptate şi va trebui să vedem foarte clar ce din aceste legi, concret, ce anume creează probleme”. 

În încheiere, Teodor Meleșcanu a punctat faptul că „nu există nimic în cele trei legi adoptate care să aducă atingere independenţei justiţiei sau bunei funcţionări a justiţiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.