Skip to content
Focus

E oficial! Doar Florin Cîțu și Ludovic Orban se vor lupta pentru șefia PNL. S-a încheiat perioada depunerii candidaturilor

Comisia de Organizare a Congresului PNL arată faptul că s-a finalizat perioada în care se puteau depune candidaturile la șefia PNL. Cele două moțiuni acceptate sunt cele ale lui Ludovic Orban și Florin Cîțu, iar asta înseamnă că nu se mai pune în discuție o a treia candidatură la Congresul PNL.

”1. În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru președinția PNL, proiectele de moțiuni (proiectele de program de acțiune politică ale PNL pe următorii ani) și listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse și acceptate pentru dezbateri în CDJ ale PNL două candidaturi ale domnnilor Ludovic Orban și Florin Cîțu, potrivit PSNews.ro

2. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 4 din Statutul PNL, 17 septembrie 2021 este termenul limită până la care CDJ ale PNL întrunite statutar se pronunță, prin vot secret, pentru susținerea unui proiect de moțiune sau a ambelor proiecte de moțiuni.

3. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moțiune.

4. În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moțiune acceptat se dezbate în Congres dacă întrunește susținerea a cel puțin 10 CDJ.”, arată Comisia de Organizare a Congresului PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.