Skip to content
Recent

E sau nu statul de drept amenințat de Legile Justiției? PE dezbate astăzi

Este o zi importantă pentru modificările legislative propuse de coaliția de guvernare la începutul mandatului parlamentar. Mai precis, în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg se va desfășura o dezbatere.

Tema acesteia este „Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România”. La Strasbourg va fi prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader, ce a discutat deja cu cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, precum şi cu membri ai Grupului socialiştilor europeni, pe tema legilor Justiţiei şi a stadiului actual al acestora. După întâlnirea cu aceștia, Toader  s-a declarat convins că la nivel european există dezinformări pe tema legilor justiţiei şi a precizat că va continua şi miercuri întrevederile.informează News.ro.

Mai mult decât atât, prezența ministrului a fost criticată de europarlamentarul Siegfried Mureşan, ce afirmă că  programul oficial al acestuia nu este cunoscut. Conform aceluiași, Tudorel Toader dorește întâlniri cu uşile închise pentru a convinge că legile Justiţiei sunt bune, însă Mureșan apreciază că ministrul va eşua.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.