Skip to content
Focus Recent Spot

EDITORIAL: ”Indecența” premierului României de a le transmite elevilor mesaje despre importanța Educației

Mesajul premierului României Viorica Dăncilă cu ocazia începerii unui nou an școlar este o ironie, nici măcar fină, având în vedere că s-a făcut ”celebră” printr-o serie de gafe, care au demonstrat că are o capacitate redusă de înțelegere a lucrurilor.

A ”redus” democrația (deși trebuia să vorbească de birocrație”, a confundat denumirea unei localități în plină întâlnire oficială, în afara țării, și lista poate continua, dar ne oprim aici și revenim la prima zi de școală.

Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți, este crucial pentru dezvoltarea României”, este mesajul transmis de premierul României elevilor. Aici putem fi de acord cu Viorica Dăncilă. Da, educația este fundamentală pentru evoluția societății și pentru dezvoltarea României. Ce nu putem însă înțelege…de ce nu face un pas în spate, ca să își dea seama că din cauza carențelor pe care le are pune piedică evoluției societății românești.

Să mergem mai departe…

Pentru elevi, noul an școlar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaționa cu informațiile, precum și cu cei din jur”. Să sperăm că nu este vorba de de învățarea din acele manuale pline de greșeli și erori, alea girate de guvernul pe care îl conduce.

De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educație și elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile și infrastructura necesară unui sistem de învățământ performant”.

Serios?!? Dacă Guvernul sprijină…cum se face că ”la nivel naţional, ministerul Educaţiei anunţă că sunt disponibile 30.000 de posturi de profesori, care pot fi ocupate şi în regim de plată cu ora; sau că din cele 6.200 de unităţi de învăţământ care au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, peste 3.800 nu o deţin, pentru 495 de construcţii nu a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor”?!?

Sincer, poate ar fi fost mai bine dacă astăzi ministrul României păstra tăcerea. Era mai înțelept din partea ei. Că altfel, ne este teamă că râd toți elevii de ea.

1 comentariu la “EDITORIAL: ”Indecența” premierului României de a le transmite elevilor mesaje despre importanța Educației

  1. Din ” Programul social pentru educatie” PSDragnea :
    „TOATE scolile vor avea toalete in interior ” ;
    „TOATE unitatile de invatamant vor avea aviz ISU ” .
    Situatia la zi :
    – din cele 2.418 scoli cu WC in fundul curtii , s-au „reabilitat” 145 !
    – 3.892 scoli si gradinite fara autorizatie de securitate la incendiu .
    Indrazniti sa credeti ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.