Skip to content
Recent

Element de muniție, descoperit într-o locuință din Severin

 

Joi după-amiază, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, pe strada Alunului din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Proiectilul de artilerie, calibru 86 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, a fost descoperit de un cetăţean în timp ce efectua săpături în propria gospodărie.

Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

„Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.