Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Elev de la liceul Țițeica, premiant la un concurs național

Un elev de la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, din Drobeta-Turnu-Severin, a fost premiat în cadrul unui concurs de anatomie. Competiția a avut mai multe secțiuni, iar Vlăduț Geană a fost recompensat la fiecare secțiune la care a participat.

„Am participat la concursul „Science On”, un concurs la prima lui ediție, un concurs multidisciplinar ce a avut 7 secțiuni. Eu am participat la secțiunea dedicată biologiei, la proba pentru clasa a XI-a, dar și pentru proba de baraj. La proba pentru clasa a XI-a am luat mențiune, iar la cea de baraj, locul 8.

Pentru mine, biologia nu este doar o materie, este și o pasiune. Consider că este una dintre cele mai complexe discipline, iar totul, la această materie, este miraculos.”, a declarat Vlăduț Geană, elev al Colegiului Național „Gheorghe Țițeica”

Acesta a început să se pregătească imediat ce a aflat de concurs, atât individual, cât și cu profesoara sa de biologie.

„La elaborarea subiectelor au participat și studenți, masteranzi, doctoranzi, de la universități de prestigiu. Cei care au elaborat subiectele, au fost la rândul lor, cândva, candidați ai olimpiadelor naționale și internaționale. Acest concurs a fost unul inedit, urmărind dezvoltarea gândirii critice.”, susține Mihaela Huidu, profesor de biologie la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.