Skip to content
Focus

Episcopia Severinului şi Strehaiei organizează simpozionul Internaţional „Mehedinţi – Istorie, Cultură şi Spiritualitate”

În Episcopia Severinului şi Strehaiei se desfășoară, în perioada 7-9 mai 2018, Simpozionul Internaţional „Mehedinţi – Istorie, Cultură şi Spiritualitate”.

La Drobeta-Turnu Severin se întâlnesc cu acest prilej, 64 de conferențiari, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și cadre didactice din învățământul universitar și vor fi susținute diverse comunicări de istorie și spiritualitate de înaltă ținută academică.

Simpozionul este prilejuit de declararea anului 2018 ca “Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”

Simpozionul a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, în ziua de luni, 7 mai.

Deschiderea oficială a simpozionului internaţional a avut loc la Centrul Cultural “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Turnu Severin, tot în ziua de 7 mai începând cu orele 09.00.

Cuvântul de întâmpinare a fost susținut de Preasfințitul Nicodim, iar apoi, pe parcursul a trei zile și șase sesiuni de lucru, sunt susține lucrările invitaților.

Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, manifestarea cultural-științifică este organizată la Drobeta Turnu Severin cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, şi coordonată de Preasfinţitul Conf. Univ. Dr. Nicodim Nicolăescu, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în calitate de cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.