Skip to content
Ediția de astăzi Social

Este oficial! S-a declarat stare de epidemie de gripă!

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat miercuri faptul că în România avem epidemie de gripă și până în prezent au decedat 54 de persoane din cauza bolii.

Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…) De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripa. (…) Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. (…) S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății, precizând că sudul țării este cel mai afectat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, 1.287.250 de persoane au fost vaccinate până marţi cu serul achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, fiind comandate 30.000 de doze suplimentare de vacin, care începând de joi vor fi distribuite în ţară, la DSP-urile care au solicitat suplimentarea.

Cum vă puteți proteja:

  • Consultați medicul de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
  • Izolare voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
  • Respectarea etichetei tușei și strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul parții interne a articulației cotului);
  • Igiena adecvată a mâniilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
  • Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;
  • Continuarea vaccinării antigripale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.