Skip to content
Administrație locală Recent

EXCLUSIV! Brusc, severinenii vor avea gaze! Promisiunea disperată a primarului Screciu

Una din doleanțele severinenilor la adresa primarilor este legată de a face în așa fel încât să aibă gaze naturale, pentru a nu mai tremura în propriile case, așa cum au tot pățit-o în ultimele ierni. O promisiune în acest sens a făcut și primarul actual Marius Screciu. Însă de la promisiune până la implementare este cale lungă.

Mare ne-a fost mirarea când am primit, la adresa redacției, anunțuri prin care primarul Marius Screciu promite extinderea rețelei de gaz în tot orașul, costurile fiind suportate de primărie.

Este interesant că a avut patru ani la dispoziție să facă asta, dar uite că nu s-a întâmplat. Oare chiar credem că o să facă asta în cele câteva săptămâni cât au mai rămas până la alegeri?

Și, totuși edilul ar trebui să răspundă și la o altă întrebare: ce înseamnă banii primăriei? Adică tot banii severinenilor? Și mai mult chiar, cum adică va plăti din banii primăriei având în vedere că distribuția este concesionată unei firme private, iar potrivit legii, îi revine obligația să facă cu costurile lor, nu ale primăriei. Să înțelegem că domnul primar are de gând să facă ceva ilegal?

Totodată, să facem un scurt apel la istoria recentă și ne vom aduce aminte că edilul a refuzat propunerea liberalilor de a înceta contractul cu firma privată, de a înființa o societate la care să fie acționar unic  Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.  Și din cauza asta primăria Severinului nu poate accesa fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaz.

Pentru că în august Guvernul a anunțat că lansează programul prin care acordă bani europeni pentru extinderea rețelei de gaz.  În cadrul ședinței de Guvern de joi, 16 iulie, s-a citit în primă lectură ORDONANȚA DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale.

Din păcate, acest mod de acțiune al primarului Marius Screciu arată, prin argumentele prezentate mai sus, că acesta îi minte pe severinenii, încercând să își ascundă propria incompetență.

În conclusie, așteptăm cu interes răspunsul la aceste întrebări, vitale, din partea edilului. Poate și pentru simplul fapt că vine campania electorală, iar cetățenii au dreptul să știe adevărul.

1 comentariu la “EXCLUSIV! Brusc, severinenii vor avea gaze! Promisiunea disperată a primarului Screciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.