Skip to content
Ediția de astăzi Recent

EXCLUSIV Culisele execuției politice a șefului Finanțelor din Mehedinți

 

Începând de vineri circulă un zvon, cum că șeful ANAF Mehedinți ar fi fost “promovat” la Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj, iar în locul său a fost numită Viorica CRIVINEANU, în vârstă de 60 de ani , cunoscută ca apropiată a PSD-ului.

A deținut diverse funcții în aparatul finanțelor mehedințene, iar în prezent conduce un departament care se ocupă cu executarea silită a firmelor rău platnice .

Cosmin DURAC, actualul șef al finantelor mehedințene, deține această funcție de aproximativ zece ani, în această perioadă făcându-se remarcat în lupta cu evaziunea fiscală ( a reușit să țină sub control zona de risc fiscal Strehaia ), precum și prin faptul că a ținut instituția departe de jocurile politice și a tratat toți contribuabilii în același mod profesionist, indiferent din ce zonă politică proveneau aceștia. În ciuda acestor rezultate nu este prima dată când acesta este mutat “disciplinar”, încă doua astfel de evenimente derulându-se pe vremea când județul Mehedinți era condus de  Adrian Duicu, ultimul episod petrecându-se cu o săptămână înainte de arestarea acestuia, în anul 2014. De fiecare data, Cosmin DURAC a revenit la conducerea Finanțelor în urma unor hotărâri ale instanțelor de judecată.

De exemplu, în martie 2014, ADEVĂRUL relata că asupra șefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţ, Cosmin Durac, se fac presiuni pentru îndepărtarea din funcţie din partea unor grupuri de interese de tip mafiot, cu implicaţii financiare importante. “Faptul că aceste grupuri de interese folosesc în lupta pe care o duc împotriva mea şi politicieni cu interese clare este foarte grav. Politicienii ar trebui să găsească soluţii pentru crearea locurilor de muncă şi dezvoltarea ecomomiei judeţului nu să se transforme în organ de presiune şi intimidare cu scopul clar de a-i reduce la tăcere pe cei care se opun neregulilor. Îi anunţ public însă că nu sunt omul care să renunţe şi să cedeze acestor presiuni”,  declara Cosmin Durac la acea dată.

Acum câteva luni, Înalta Curte de Casație și Justiție, la cererea finantelor mehedințene, a confirmat redeschiderea unui dosar de  evaziune  fiscală  pe  numele  senatorului  Ionut  Sibinescu, iar alte firme importante din județ au pierdut războiul în instanță cu Finanțele fiind obligate să achite sume importante către bugetul de stat.

Contactat telefonic, șeful Administratiei Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, Cosmin DURAC, a confirmat informația, precizând că în perioada imediat urmăatoare se va prezenta la noul loc de muncă.

Din investigațiile noastre a rezultat faptul că pe postul de la Cluj au mai fost detașati de-a lungul timpului funcționari publici de conducere incomozi, ceea ce ne duce cu gândul la o mutare politică, prin care se încearcă din nou impunerea la conducerea unei instituții importante a unei persoane care să execute ordinele de partid.

Vorbim deci de o altă schimbare politică, pe cu totul alte criterii decât cele de competență și profesionalism, dar care nu este chiar așa de gravă întrucât putem bănui că Viorica Crivineacu, care mai are câteva luni până la pensie, ar trebui să aibă totuși ceva experiență. Și așa și este pentru că surse politice spun că la nivelul finantelor mehedințene s-a realizat un compromis, ministrul Teodorovici dorind de fapt să nominalizeze pentru acest post o fată blondă, fostă coafeză, cu studii întârziate și care povestește oricui vrea să o audă despre susținerea pe care o are în cele mai înalte sfere ale politicii de partid și de stat. Ar fi fost, trebuie să recunoaștem prea mult, chiar și pentru un județ mic, cum este Mehedințiul.

2 comentarii la “EXCLUSIV Culisele execuției politice a șefului Finanțelor din Mehedinți

  1. La cât de bine o cunoaștem pe ,,fata blondă,, la care faceți referire am putea spune că are atat de multa minte si caracter incat să nu își spele rufele în public așa cum o faceți dumneavoastră.
    Ne punem întrebarea firească? Oare cate clanțe a fost nevoie să lingeti domnule ,,Drac,, pardon ,,Durac,, că să rămâneți pe funcție timp de zece ani ?

  2. La cât de bine o cunoaștem pe ,,fata blondă,, la câtă minte si cât caracter are, nu si-ar spăla rufele în public așa cum o faceți dumneavoastră.
    Ne punem întrebarea firească?
    Oare de câte clanțe a fost nevoie să lingeti,domnule Drac, pardon Durac pentru a va menține în funcție zece ani ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.