Skip to content
Ediția de astăzi Recent

EXCLUSIV Scandal marca PSD la o școală din Strehaia. Profesorii: Examenul pentru funcția de director a fost un simulacru

 

Un nou scandal a izbucnit la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Strehaia, după ce în funcția de director a fost numit profesorul pentru învăţământul primar Buzatu Valentin Constantin, consilier local PSD. O parte din profesori susțin că examenul nu s-a desfășurat în condiții legale.

La solicitarea unei treimi din totalul membrilor Consiliului Profesoral al Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazu” Strehaia din data de 12.07.2019, s-a propus păstrarea directorului în funcţie, Marinescu Alin Virgil, conform articolului 20, alineatul 10 din OMENCS 5079/2016, care prevede posibilitatea consultării consiliului profesoral al unităţii în situaţia numirii prin detaşare a directorului unităţii de învăţământ şi a HCA al ISJ Mehedinţi, nr. 117/05.09.2017, art.2 şi art.3.

În sprijinul acestei propuneri a colectivului de cadre didactice vine nota MEN nr.759/DGMSPP/11.07.2019, care recomandă asigurarea continuităţii conducerii unităţii de învăţământ în cazul directorilor/directorilor adjuncţi care au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului în anul şcolar 2018-1019, ca urmare a selecţiei efectuate în baza procedurilor ISJ/ISMB, pentru care nu au fost identificate disfuncţii ale activităţii manageriale.

Şi nici nu ar avea cum să existe aşa ceva, întrucât actualul director, conform spuselor cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” Strehaia, este “omul potrivit, la locul potrivit”.

“Domnul Marinescu Alin Virgil, în perioada în care a fost numit director s-a dovedit un foarte bun manager, schimbând radical faţa acestei şcoli. De asemenea, procesul de învăţământ s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, elevii şcolii obţinând rezultate foarte bune la concursurile şi evaluările naţionale, relaţiile interumane devenind şi ele unele de foarte bună calitate”, spune un profesor de la această școală.

 “În aceste condiţii, încăpăţânarea unora de a organiza un nou concurs, de fapt un simulacru de concurs, având în vedere neregulile care au stat la baza desfăşurării lui, este total deplasată, fără a mai pune în discuţie faptul că dl consilier local Buzatu Valentin Constantin a votat în mod repetat împotriva intereselor patrimoniale şi social-profesionale ale salariaţilor Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazu” Strehaia prin hotărârile aprobate de către Consiliul Local HCL 122/2016, HCL 123/2016 şi HCL 3/2017, hotărâri ce au fost suspendate de Hotărârea Curţii de Apel Craiova cu nr. 3835/16.08.2017 rămasă definitivă şi executorie de drept. Prin această hotărâre s-a dispus suspendarea hotărârilor Consiliului Local, pe raza localităţii Strehaia în anul şcolar 2017-2018 urmând să funcţioneze două unităţi cu personalitate juridică, respectiv Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” şi Liceul Tehnologic “Matei Basarab” până la soluţionarea cauzei din dosarul nr. 2033/101/20171, înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi”, spune un alt cadru didactic de la aceeași școală.

În opinia acestora, acceptarea la interviu a profesorului  Buzatu Valentin Constantin este o gravă încălcare a legislaţiei în vigoare şi o nerespectare a hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii. Î

“Examenul s-a desfăşurat într-un cadru total viciat de nereguli care mai de care mai strigătoare la cer: examenul nu a fost supravegheat audio-video, candidaţii aceleiaşi şcoli fiind evaluaţi pe rând, fără să existe un criteriu prestabilit de departajare a acestora. Unul din membrii comisiei, respectiv domnul Tomoescu Alin părăsind în mod repetat spaţiul de desfăşurare a examenului pentru a comunica la telefon cu terţe persoane, fiind astfel în imposibilitatea de a audia integral răspunsurile unui anumit candidat pentru ca ulterior să-l subevalueze, observatorii desemnaţi pentru a fi prezenţi în timpul desfăşurării examenelor au fost solicitaţi abia a doua zi să semneze procesele verbale încheiate în urma evaluării, ceea ce este o încălcare gravă a regulilor de desfăşurare a unui examen public. Desigur lista neregulilor constatate poate continua, dar acestea vor fi folosite în instanţă de reprezentanţii de drept ai Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazu” Strehaia”, explică un profesor nemulțumit.

2 comentarii la “EXCLUSIV Scandal marca PSD la o școală din Strehaia. Profesorii: Examenul pentru funcția de director a fost un simulacru

    1. Examenul pt postul de director s-a desfășurat exact în același mod cum s-au desfășurat si examenele de capacitate, olimpiade și alte concursuri ale elevilor acestei scoli în anii anteriori inclusiv în perioada domnului director Marinescu Alin. Și uite asa se face putina dreptate, ce ai semănat aia culegi.Ar trebui sa nu se tina seama doar de părerile profesorilor sau angajații scolii căci ei au avut de câștigat iar elevii și părinții au avut de pierdut în perioada fostului director.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.