Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

EXCLUSIV Șeful Finanțelor din Mehedinți câștigă în instanță. Ordinul prin care a fost detașat la Cluj a fost suspendat

 

Șeful Administratiei Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, Cosmin DURAC, va reveni pe funcție în urma deciziei Tribunalului Județean Mehedinți, care suspendă executarea efectelor Ordinului 2134 din 02 august 2019 emis de Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

”Admite cererea de chemare în judecată. Suspendă executarea efectelor Ordinului 2134 din 02 august 2019 emis de Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală până la soluţionarea dosarului nr. 2057/101/2019 de către Tribunalul Mehedinţi. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii, cale de atac care se va depune la sediul Tribunalului Mehedinţi. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.08.2019”, se arată pe portalul Tribunalului Mehedinți.

Cosmin Durac a contestat în instanță ordinul prin care a fost detașat la Cluj.

De fapt, era vorba de o schimbare politică, pe cu totul alte criterii decât cele de competență și profesionalism, în locul acestuia fiind numită Viorica Crivineanu, o apropiată a PSD Mehedinți.

Cosmin DURAC deține această funcție de aproximativ zece ani, în această perioadă făcându-se remarcat în lupta cu evaziunea fiscală ( a reușit să țină sub control zona de risc fiscal Strehaia ), precum și prin faptul că a ținut instituția departe de jocurile politice și a tratat toți contribuabilii în același mod profesionist, indiferent din ce zonă politică proveneau aceștia. În ciuda acestor rezultate nu este prima dată când acesta este mutat “disciplinar”, încă doua astfel de evenimente derulându-se pe vremea când județul Mehedinți era condus de  Adrian Duicu, ultimul episod petrecându-se cu o săptămână înainte de arestarea acestuia, în anul 2014. De fiecare data, Cosmin DURAC a revenit la conducerea Finanțelor în urma unor hotărâri ale instanțelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.