Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

EXCLUSIV – SONDAJ: Ce partide votează severinenii la europarlamentare

Alegerile europarlamentare se apropie. În data de 26 mai 2019 românii sunt așteptați la vot pentru a-și alege europarlamentarii care îi vor reprezenta în Parlamentul European. Partidele și-au anunțat deja candidații, care au început deja să facă turnee electorale prin țară.

Săptămâna trecută la Severin a fost în vizită candidatul PNL Rareș Bogdan, care a fost însoțit și de președintele partidului Ludovic Orban.

Care este însă interesul severinenilor pentru aceste alegeri? Potrivit unui sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la comanda PNL 36% dintre severineni sunt interesați de alegerile europarlamentare.

În ceea ce privește votul, pe primul loc în preferințele severinenilor este PSD cu 35%, secondat de PNL cu 29,5%, în timp ce ALDE este preferat de 13%, Pro România de 9,5%, USR – PLUS de 6,5%, PMP de 4,5% și 2% preferă alte variante.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 13 martie 2019, au răspuns peste 900 de persoane, din municipiul Drobeta Turnu Severin, iar marja de eroare este de 3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.