Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Expoziția ”FotoKaleh. Patrimoniul uitat din fotografii”, la Castelul de Apă din Turnu Severin

”FotoKaleh. Patrimoniul uitat din fotografii” este un proiect implementat de Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural Drobeta – Turnu Severin co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în parteneriat cu Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin.

La etajul trei al Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin se poate vizita o expoziție unicat în România, ”FotoKaleh. Patrimoniul uitat din fotografii”.

Insula Ada-Kaleh, acoperită de apele Dunării după construcția barajului de la Porțile de Fier, prinde viață datorită tehnologiei actuale în cadrul unei expoziții unicat în România.

Cu ajutorul unor clișee de colecție, recompuse tehnologic și relaționate secvențial, este reprodusă vizual, olfactiv și auditiv ulița principală a insulei Ada-Kaleh, locul unde se afla Bazarul și Geamia, inima și vitalitatea locului. A fost realizată cu concursul unor arhitecți recunoscuți deja și pe plan internațional la categoria ”design expozițional”, câștigători ai multor premii naționale și internaționale. Este vorba de faimoasa platformă de comunicare și acțiune ”Zeppelin”, cu mari și recunoscute realizări arhitecturale de intervenții urbane, proiecte de design interior sau proiecte de design expozițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.