Skip to content
Focus Recent

Fără penali în funcţii publice – CCR a declarat-o constituțională

Inițiativa legislativă de revizuire a Constituției ”Fără Penali în Funcții Publice” a fost declarată constituțională, de judecătorii de la CCR. Inițiativa îndeplineşte condiţiile prevăzute de articolele 150 şi 152 din Constituţie.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării!

Președintele USR Dan Barna a declarat că în continuare inițiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat.

Încă un pas important spre o victorie pentru care 1 MILION de oameni au semnat. Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este constituțională! Decizia de astăzi este un pas important spre victoria pe care un milion de oameni o așteaptă.  În continuare inițiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat. Vom cere care aceasta să fie introdusă pe ordinea de zi sub procedură de urgență. Ne exprimăm încrederea că va fi votată și sprijinită de parlamentarii tuturor partidelor politice, asemeni cetățenilor care au semnat inițiativa. #FărăPenali #Victorie”, a declarat liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.