Skip to content
Ediția de astăzi

Fără tarife de roaming în UE pentru încă 10 ani

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat joi, 9 decembrie, că nu vor fi tarife de roaming în UE pentru încă 10 ani.
”Parlamentul European și Consiliul de Miniștri al UE au ajuns la un acord astăzi privind prelungirea pentru 10 ani a deciziei din 2017 referitoare la eliminarea tarifelor de roaming. Decizia urma să expire la 30 iunie 2022 și a fost prelungită până în 2032. Concret, românii și toți cetățenii europeni vor putea vorbi în continuare la telefon, fără costuri în plus față de cele pe care le plătesc în țară, atunci când se află într-un alt stat membru al Uniunii Europene”, anunță eurodeputatul.
Siegfried Mureșan mai spune că vom avea dreptul la aceeași calitate și viteză a conexiunii precum cea pe care o primim acasă, dacă infrastructura o permite.
De asemenea, Parlamentul a cerut și eliminarea tarifelor intra-UE, adică atunci când suni dintr-un stat membru UE într-un alt stat membru al UE. În acest moment, apelurile intra-UE sunt plafonate la 19 cenți / minut. Conform acordului dintre Parlamentul European și Consiliu, Comisia Europeană va trebui să analizeze posibilitatea de a reduce acest plafon. Acordul de astăzi urmează să fie adoptat, formal, de Parlamentul European și de Consiliul în următoarele reuniuni”, a mai explicat europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.