Skip to content
Recent Social

Farmaciile, bătaie de joc pe sănătatea oamenilor! Prețuri diferențiate de la un magazin la altul

Un medicament costă 17,49 lei la o farmacie, 13,04 lei la altă farmacie și 8,7 lei la o a treia farmacie. Farmaciiile sunt singurele magazine în care nu sunt afișate prețuri, deși ar fi foarte simplu ca prețurile medicamentelor să fie afișate sau prezentate într-un catalog, astfel încât o persoană care vrea să cumpere anumite medicamente sau o rețetă eliberată de medic să își poată face un calcul.

Mai simplu ar fi ca rețelele de farmacii să posteze prețurile medicamentelor pe site-urile lor, astfel încât cel care vrea să cumpere un anumit medicament să poată să facă o comparație între prețurile practicate de rețelele de farmacii și să meargă să cumpere medicamentul de la farmacia care la acel moment are cel mai avantajos preț.

Ar fi important ca prețurile să fie cunoscute și fără să întrebi farmacista, mai ales că, așa cum vom demonstra în continuare, un medicament e vândut la unele farmacii cu preț dublu față de cel de la altă farmacie. Pentru românii săraci ar fi esențial să își poată cumpăra medicamentele la prețul corect, pentru că până la urmă nici farmacia care vinde la prețul cel mai mic nu vinde în pierdere.

Aceeași rețetă costă 420 lei la o farmacie, 98 de lei la alta

Lucrurile se complică în cazurile gălățenilor care sunt pensionari și suferă de diverse afecțiuni și trebuie ca atunci când își primesc pensia să pună deoparte banii pentru medicamente.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.