Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Festivalul Naţional Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare” a ajuns la a XIV-a ediție

Localitatea Ponoarele din nordul Mehedințiului îmbracă straie de sărbătoare la acest sfârșit de săptămână. În perioada 2-4 august aici are loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului National Concurs de folclor „Ponoare, Ponoare”.

Festivalul se va desfăşura anul acesta în perioada 2-4 august, într-un cadru natural unic, lângă Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Festivalul se deschide vineri, 2 august, cu hora satului, va continua sâmbătă, 3 august, cu parada portului popular, dar și cu concursul propriu-zis, iar ziua de duminica, 4 august, este dedicată galei laureaților.

”Pregătiți-vă pentru trei zile de muzică, joc și voie bună într-un cadru natural mirific, în amfiteatrul creat de divinitate, în partea dreaptă a Podului lui Dumnezeu. Vă așteptăm în număr cât mai mare să petrecem împreună!”, spune primarul Iulian Cerbu.

Directorul festivalului şi preşedintele juriului este cunoscuta interpretă de muzică populară, Niculina Stoican. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de Orchestra ”Lăutarii Mehedinţiului” a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”, condusă de dirijorul Nicolae Drăghia.

Concursul se desfăşoară în două zile. Prima zi este dedicată concursului propriu-zis, la care pot participa tineri interpreţi de muzică populară, grupaţi pe două categorii: solişti vocali şi solişti instrumentişti, iar a doua este dedicată galei laureaţilor, unde câştigătorii primesc premii şi vor interpreta una sau două melodii din concurs. Tinerii interpreţi de muzică populară interpretează în faţa juriului două piese – o doină şi o melode de joc.

Atât în prima zi, cât şi în a doua, după concurs, respectiv gala laureaţilor, au loc diverse recitaluri susţinute de cunoscuţi solişti de muzică populară sau dansuri populare executate de diverse ansambluri populare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.