Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Festivalul Naţional Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare” are loc la începutul lui august

 

Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul Naţional Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”, ediţia a XIII-a – 2018, care se va desfăşura anul acesta în perioada 3-5 august, într-un cadru natural mirific, lângă Podul lui Dumnezeu.

În această perioadă, are loc preselecția soliștilor care vor intra în concurs. Tinerii interpreți de muzică populară interpretează în fața juriului două piese – o doină și o melode de joc.

Festivalul se va desfăşura anul acesta în perioada 3-5 august, într-un cadru natural unic, lângă Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa.
Directorul festivalului şi preşedintele juriului este cunoscuta interpretă de muzică populară, Niculina Stoican. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de Orchestra Lăutarii Mehedinţiului, condusă de dirijorul Nicolae Drăghia.

Concursul se desfăşoară în două zile. Prima zi este dedicată concursului propriu-zis, la care pot participa tineri interpreţi de muzică populară, grupaţi pe două categorii: solişti vocali şi solişti instrumentişti, iar a doua este dedicată galei laureaţilor, unde câştigătorii primesc premii şi vor interpreta una sau două melodii din concurs.

Atât în prima zi, cât şi în a doua, după concurs, respectiv gala laureaţilor, au loc diverse recitaluri susţinute de cunoscuţi solişti de muzică populară sau dansuri populare executate de diverse ansambluri populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.