Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Festivalul „Oale și Sarmale”, sâmbătă la Șișești

 

Sâmbătă, 22 septembrie, în comuna Şişeşti, are loc  o nouă ediție a Festivalului de Ceramică Oltenească şi Tradiţii Populare „Oale și Sarmale”, sărbătoarea câmpenească fiind organizată și anul acesta pe terenul de sport din localitate.

De la această sărbătoare câmpenească nu vor lipsi concertele artiştilor locali de muzică populară, artişti consacraţi la nivel naţional, dar și interpreți din Serbia. Programul va începe la ora 10,00 cu o paradă a portului popular și, bineînțeles, prezentarea standurilor de ceramică și înmânarea diplomelor.

“Sperăm ca vizitatorii să aibă ce vedea şi în acelaşi timp să poată să îşi achiziţioneze şi să aibă o amintire de la Şişeşti”, a spus Marian Răducan, primarul din Şişeşti.

De asemenea, vizitatorii vor gusta sarmalele tradiţionale cu ardei iute şi turtă de mălai la țest, după care vor urmări un frumos program folcloric. Vor urca pe scenă ansamblurile de dans de la Șvinița, Mosna – Serbia, Șișești, dar şi solişti de muzică populară locali, acompaniați de Ansamblul Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”. Hora satului este programată pentru ora 18.00, în compania formației „Universul”.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Șișești în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”.

Localitatea Şişeşti sare din tiparele obişnuite ale comunelor din Mehedinţi, unde singurele lucrări se fac doar pe bani guvernamentali. Primăria a reuşit datorită unor proiecte europene să dea de lucru localnicilor şi, totodată, să readucă la viaţă vechile meşteşuguri punând bazele unui centru de ceramică şi teracotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.