Skip to content
Recent

Fifor pregătește un ”program major de înzestrare”: trei submarine, pe lista de achiziții

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, își dorește să facă importante achiziții pentru  Armata Română, mai ales pentru Forțele Navale Române, care urmează să primească mai multe corvete.

Astfel, într-o vizită la bordul  fregatei 221 „Regele Ferdinand” că dorește să înzestreze FNR cu trei submarine, informează Romania-actualitati.ro. În plus, ministrul Apărării a afirmat că dorește ca aceste proiecte să ajungă cât mai repede în CSAT și în Parlamentul României, pentru a fi aprobate. Deși știe că proiectul pare unul ambițios, Mihai Fifor are încredere că este realizabil.

„Atunci când vorbim despre Forţele Navale, avem mult de recuperat şi dorim să prezentăm în CSAT şi în Parlamentul României, pentru a obţine aprobările necesare, un nou program major de înzestrare pe termen mediu şi lung, în afara celor opt deja aprobate, cu trei submarine. Ştiu că poate pare un proiect extrem de ambiţios, dar eu vă spun că este un proiect realizabil şi putem face lucrul acesta într-un şantier naval românesc, aşa cum putem construi şi orice alt tip de navă. Suntem în faza în care stabilim parametrii tehnici pentru acest tip de submarin”, a declarat ministrul Apărării, care a adăugat că  anul 2020 va fi, cel mai probabil, anul de debut al programului de înzestrare cu submarine.

Citiți mai multe AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.