Skip to content
Recent

Fifor: Staţi liniştiţi! Moţiunea nu va trece!

Secretarul general al PSD Mihai Fifor dă asigurări că moţiunea de cenzură nu va trece, el afirmând că inclusiv parlamentari ai PNL vor vota ”împotrivă”, în timp ce de la PSD nu vor fi trădări, pentru că aceia ”care au avut de trădat, au trădat deja”. El lansează un atac la adresa liderului liberal Ludovic Orban, propunerea de premier a opoziţiei, pe care îl numeşte o „glumă de premier” şi ”cel mai puţin credibil politician al zilei”.

” Vor fi voturi împotriva moţiunii inclusiv de la PNL. Asta pentru că Iohannis preferă în turul doi o confruntare cu Viorica Dăncilă, vizând acumularea votului anti-PSD. Campania lui Iohannis mizează pe confruntarea cu acest guvern, nu pe căderea lui! Ce nu ia PNL în calcul, e votul anti-Iohannis care creşte în fiecare zi şi se va exprima în turul al doilea.  4. La această „trădare” face trimitere şi UDMR, care şi-a tot exprimat îndoieli, justificate, că nu toţi semnatarii moţiunii vor veni la vot sau, dacă vor veni, nu toţi vor vota. Nu vor fi trădări de la PSD. Cei care au avut de tradat, au tradat deja. Singura alternativă a opoziţiei e declanşarea alegerilor anticipate! Puneţi-vă în pielea lor! Cum să voteze o moţiune de cenzură a cărei consecinţă va fi scurtarea propriului mandat de parlamentar?! Să fim serioşi!”, afirmă Fifor, care enumeră motivele pentru care moţiunea de cenzură nu îşi va atinge scopul, potrivit PSNews.ro.

El mai susţine că niciun partid din opoziţie nu vrea să vină la guvernare!

Ar fi o misiune imposibilă să obţină cea mai mare creştere economică din UE, să ducă şomajul mai jos de 3%, să crească salariul mediu net la peste 44%, iar pe cel minim net cu 41%, să crească pensia medie netă cu peste 54%, să crească puterea de cumpărare a românilor cu peste 40%. Orice partid ar veni la guvernare după PSD, va arăta cât de slab e în comparaţie cu PSD! Nimeni nu-şi permite asta înainte de parlamentarele din 2020! ”, argumentează liderul social-democrat.

Fifor califică drept o situaţie jalnică pentru opoziţie faptul că singura propunere de premier din partea opoziţiei pare a fi Ludovic Orban.

Cum să votezi această „glumă de premier”? Pe cel mai puţin credibil politician al zilei?! Pe un fost ministru al Transporturilor codaş la km de autostradă realizaţi?”, întreabă Fifor.

El mai prezintă pe liderul PNL ca fiind ”cel care ar avea în programul de guvernare disponibilizări în masă, majorarea impozitelor pe salarii, oprirea creşterii pensiilor, anularea voucherelor de vacanţă, impozitarea IT-iştilor, sâmbăta zi lucrătoare ”

PNL este campionul moţiunilor eşuate. Toate moţiunile lor au primit mai puţine voturi decât numărul semnatarilor. În istoria României, singurele moţiuni de cenzură adoptate au fost cele susţinute de PSD. Concluzie: Staţi liniştiţi! Moţiunea nu va trece!”, conchide Mihai Fifor.

Moțiunea de cenzură, semnată de 237 de parlamentari, urmează sp fie dezbătută joi în plenul Camerelor reunite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.