Skip to content
Ediția de astăzi

Florin Cîțu, explicaţie pentru declarațiile anti-PSD: Nu am făcut alianță, ci coaliție

Liderul PNL Florin Cîțu a explicat joi seara că a ajuns să guverneze cu PSD, despre care spunea că este ”dușmanul românilor”, pentru că USR a refuzat PNL.

Preşedintele PNL a declarat la Digi 24 că el a spus, inclusiv la Congresul partidului, că nu va face ”alianță” cu PSD, iar ceea ce se întâmplă acum este, de fapt, o ”coaliție”.

Nu am făcut alianță, ci coaliție! De ce am făcut acest compromis? Nu este un cec în alb. Când a fost demis Stelian Ion din Guvern am cerut celor de la USR să revină în coaliție. Ei au semnat o moțiune de cenzură cu AUR. Apoi, au semnat moțiunea PSD. Primii cu care am discutat au fost cei de la USR, după picarea guvernului. La nici 24 de ore, după ce am spus că putem reface coaliția, președintele USR a ieșit public și m-a atacat și pe mine, și pe Klaus Iohannis. Apoi, am mers în partid și am cerut mandat pentru a face coaliție cu PSD”, a argumentat Florin Cîțu.

Liderul liberal a explicat şi contextul acestei decizii: ”Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate opţiunile. Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare. Aşa s-a ajuns la acest compromis care nu este un CEC în alb, nu este o coaliţie necondiţionată”, a declarat Cîţu.

Florin Cîţu a mai declarat că rolul actual al PNL este de a duce mai departe reformele. ”Rolul PNL este de a duce mai departe reformele pe care le-am început. Avem reformele din PNRR la care ţinem foarte mult. Reformele sunt acolo şi le vom face, iar eu voi fi primul când voi vedea că mersul acestor reforme este afectată de această coaliţie, această guvernare, voi merge în PNL şi voi avea o discuţie şi vom vedea dacă este momentul să mergem mai departe sau nu. Nu punem în pericol ce am început. Nu trebuie să ne retragem de la guvernare că avem premierul. Le-am promis românilor aceste reforme şi mă ţin de cuvânt”, a declarat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.