Skip to content
Ediția de astăzi

Florin Iordache, în cărţi pentru funcţia de șef la Consiliul Legislativ

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției – Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul urmează să reunească marți după-amiază pentru a numi președintele Consiliului Legislativ.

Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că partidul i-a oferit lui Iordache șefia CL ca premiu de consolare după ce acesta nu a mai fost pus pe lista PSD la Camera Deputaților.

Candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Instituția pe care ar urma să o conducă Florin Iordache – Consiliul Legislativ, care ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliul Legislativ după Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în vara aceasta.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

Plenul reunit al Parlamentului este programat pentru marţi la ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.