Skip to content
Recent Social

Fostul ministru al Muncii PSD, prezent la Mehedinți la o dezbatere cu privire la pensii

Că tot se apropie campania electorală, iar subiectul majorării pensiilor pare a fi mereu de actualitate, fostul ministru social democrat al Muncii Marius Budăi s-a aflat la Mehedinți unde a participat la o dezbatere pe marginea acestui subiect. Acesta a fost prezent la Severin la invitația președintelui PSD Mehedinți Aladin Georgescu.

Așa cum era de așteptat dezbaterea s-a centrat pe ”incapacitatea Guvernului PNL de a majora pensiile”.

”Dezbaterea s-a bazat pe cifre exacte care au expus situația actuală, dar și lipsa de viziune și incapacitatea Guvernului PNL de a gestiona situația economică astfel încât, măsurile privind creșterea pensiilor, a alocațiilor și a salariilor profesorilor să intre în vigoare așa cum au fost stabilite. Sunt bani (n.r. pentru majorarea pensiilor cu 40%), dar trebuie ca justiția socială, redistribuirea rezultatului financiar dintr-o țară să se facă într-adevăr just și să existe justiție socială, să există redistribuire a resurselor într-un mod corect.”, le-a transmis Marius Budăi celor prezenți la întâlnire. Pentru a-și argumenta afirmațiile, Marius Budăi a arătat printre altele, că Guvernul PNL a micșorat numărul de ministere față de PSD, dar a majorat cheltuielile de bunuri și servicii cu 13 miliarde lei față de ceea ce a făcut PSD în 2019. Refuzul PNL de a majora pensiile românilor cu 40% este unul din multele motive pentru care PSD va depune moțiune de cenzură pentru dărâmarea Guvernului”, este anunțul făcut de Aladin Georgescu.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni 5 august că, în cursul acestei săptămâni, ar urma să fie finalizată analiza privind majorarea punctului de pensie.

Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorarea se va face pe baza unor analize extrem de serioase. Este vorba de raportul privind starea economiei şi a bugetului, raportul la şase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanţelor, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare. De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de-o parte Comisia de prognoză, care este în subordinea Guvernului, pe de altă parte, prognozele privind evoluţia economiei care sunt formulate de instituţii internaţionale. (…) În funcţie de aceste evoluţii vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. (…) Ne dorim creşterea pensiilor, dar această creştere să poată să fie susţinută nu numai în anul acesta, dar şi în anii următori, a afirmat Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.