Skip to content
Ediția de Astăzi

„Game Of Thrones” de Kiseleff, bătălia finală. PSD se reunește pentru o nouă serie de decapitări

Adevărul

Bubuie nervii în Partidul Social Democrat (PSD). Prima ședință a social-democraților după primul tur al alegerilor prezidențiale s-a lăsat cu  lacrimi, reproșuri dure și excluderi. Șefa PSD și prezidențiabilul partidului, Viorica Dăncilă, a deschis ședința marți seară cu o serie de repoșuri la adresa europarlamentarului Claudiu Manda, cunoscut ca apropiat al ex-liderului formațiunii politice, Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a amenințat cu retragerea din cursa pentru Cotroceni

Surse politice au precizat pentru PSnews.ro că Dăncilă ar fi fost informată că există o înregistrare cu Claudiu Manda în care acesta o face proastă în fața primarilor PSD din Dolj, motiv pentru care i-a cerut explicații acestuia de față cu cei prezenți în sala de ședință

Nu este bărbătește și nu vă face cinste să spuneți că pierdeți alegerile, că mergeți cu o proastă”, i-a spus Dăncilă lui Manda în spatele ușilor închise.

Dezvăluirea făcută de Viorica Dăncilă i-a înmărmurit pe cei prezenți la ședința Comitetului Executiv Național. Replica lui Manda nu a întârziat să apară. Europarlamentarul a încercat să explice că nu s-a exprimat chiar așa și că a încercat să-i mobilizeze pe primarii PSD.

În acel moment, Viorica Dăncilă le-a spus social-democrațiilor: „În cazul ăsta mă retrag din cursa pentru prezidențiale. Dacă sunt jignită și subestimată de colegi, nu e cazul să merg mai departe”, după care părăsit sala de ședință.

După incident, Manda a plecat în biroul lui Dăncilă și și-a cerut scuze, astfel încât social-democrații au revenit în ședință. Ulterior Viorica Dăncilă a participat la o conferință de presă, alături de Claudiu Manda și de Olguța Vasilescu. Viorica Dăncilă a ținut să lămurească lucrurile după ce s-a spus că ar fi plâns la ședința CEx. „Nu am plâns, plâng foarte greu”, a spus Viorica Dăncilă

Au fost discuții. M-a și alergat pe coridor domnul Manda ca să mă întorc. Am țipat, mi-am urecheat colegii… Unii colegi au vorbit despre problemele care au fost. Am vorbit la telefon, de aceea am ieșit din ședință. Mă duc la o emisiune. Am promis că de fiecare dată voi spune adevărul… Nu putem să spunem ceea ce vor să audă cei de la o televiziune sau alta. Noi spunem despre ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv. Cred că trebuie să vă schimbați sursele. Cred că domnul Manda a dovedit că este bărbat prin modul în care a gestionat alegerile. Cred că acela care demonstrează contrariul este domnul Iohannis care nu vrea să vină la o confruntare”, a mai spus ea.

Baronii vor capul lui Manda

Scandalul a continuat marți seara, după întâlnirea social-democraților. Mai mulți baroni PSD au ajuns în biroul Vioricăi Dăncilă și i-au cerut să pună urgent în discuție suspendarea lui Claudiu Manda din PSD, sau chiar excluderea lui din partid. Aceștia au adus în discuție și informația potrivit căreia Manda ar fi negociat cu Mihai Tudose revenirea în PSD, fără a avea un dialog cu social-democrații.

Drept urmare, miercuri va avea loc încă o ședință a PSD, de la ora 17:00, iar baronii din județe vor participa prin videoconferință. Decizia vine și în contextul în care ieri social – democrații nu au reușit să pună la punct strategia pentru turul II al alegerilor prezidențiale.

S-a lăsat cu sânge pe pereți

Amintim că CEX al PSD a votat, marți seara, pentru excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și a lui Cozmin Gușă. Viorica Dăncilă s-a abținut la votul pentru excluderea lui Birchall, împotriva căreia s-au exprimat 8 membri ai CEX. Excluderea Anei Birchall a fost o veche dorință a baronilor PSD, care au cerut ca ea să fie dată afară din partid încă de la începutul mandatului ei de ministru, din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială pentru Investigarea magistraților. Propunerile de excludere au venit de la Cătălin Rădulescu.

Fostul secretar general al PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea a revenit în conducerea social democraților după ce a fost demis chiar de Viorica Dăncilă, în prima ședință a partidului după condamnarea lui Liviu Dragnea. În ședința CEx de marți Codrin Ștefănescu a primit funcția de secretar general adjunct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.