Skip to content
Focus Recent

Geografia făcută pe modelul editurii PSD&ALDE: Drobeta Turnu Severin înlocuit cu Turnu Măgurele

Potrivit noilor manuale de Geografie pentru clasa a VI – a tipărite de Editura Didactică și Pedagogică locul Drobetei Turnu Severin este luat de…. Turnu Măgurele, localitate din județul Teleorman. Într-o listă a orașelor importante de pe traseul Dunării – municipiul Drobeta Turnu Severin este exclus.

Potrivit unei analize realizată de cei de la Hotnews asta nu este singura eroare din noul manual de geografie. De exemplu, Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roșie.

În replică, Editura Ministerului Educației anunță că a tipărit deja 1,6 milioane de exemplare și speră că erorile nu sunt recurente în alte manuale.

Aceste manuale au fost tipărite la Editura Didactică și Pedagogică, deși Curtea Constituțională a declarat neconstituțională atât Societatea EDP care a semnat contractele cu autorii de manuale, cât și legea manualului care prevede o altă cale decât licitația publică pentru achiziția de manuale.

Eroarea în care Turnu Măgurele este poziționat în locul Drobetei-Turnu Severin, pe harta care indică Traseul Dunării apare în pagina 50 a noului manual.

Cum ar trebui să arate harta:

1 comentariu la “Geografia făcută pe modelul editurii PSD&ALDE: Drobeta Turnu Severin înlocuit cu Turnu Măgurele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.