Skip to content
Administrație locală

Grădinița numărul 3, din Severin va fi reabilitată cu Fonduri Europene

Primarul Severinului Marius Screciu anunță că în perioada de vacanță se lucrează la reabilitarea grădiniței numărul 3, cu fonduri europene.

La grădinița cu program prelungit nr. 3 din Drobeta Turnu Severin se realizează izolarea termică a clădirii pentru creșterea eficienței energetice, se înlocuiește tâmplăria exterioară, se schimbă instalația electrică și se dotează cu corpuri de iluminat economice”, a anunțat Screciu.

Edilul a anunțat că se vor monta și panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului, panouri solare pentru furnizare apei calde de consum, iar la exterior se vor reface trotuarele și aleile pietonale.

”Am schimbat proiectul tehnic, cu acordul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, astfel că dacă inițial încălzirea era prevăzută să fie realizată cu centrală pe peleți, acum va fi asigurată prin alimentarea cu gaz. Și pentru acest proiect utilizăm fonduri europene, cu o valoare totală de 1.664.878 lei, prin Programul Operațional Regional, Axa 3.1.B. Modernizarea va conduce la economisirea cu până la 50% din consumul energetic al clădirii, va reduce emisiile de gaze cu efect de seră și va reduce costurile de exploatare și întreținere suportate de municipalitate”, a mai declarat Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.