Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Grav accident pe DN 6

Un grav accident rutier a avut loc în dimineața zilei de marți, 7 septembrie, pe Drumul Național 6, la ieșirea din Orșova spre Drobeta-Turnu-Severin. Un autotren încărcat cu cupru a părăsit partea carosabilă și a plonjat într-o râpă. La sosirea forțelor de intervenție, șoferul era blocat în cabină.

„Am intervenit cu Detașamentele de Pompieri Orșova și Drobeta-Turnu-Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, o autospecială de intervenții la dezastre și calamități, o autospecială de descarcerare grea și un container de căutare-salvare. Am constatat, ajunși la fața locului, că autotrenul părăsise partea carosabilă, căzând într-o râpă de aproximativ 20 de metri”, a declarat Flavius Iscru, locțiitor comandant ISU Mehedinți

Intervenția a fost cu atât mai dificilă din cauza faptului că că tirul se afla suspendat în apropierea căii ferate. Pentru a interveni în siguranță, a fost solicitat sprijinul CFR Caraș-Severin, care a trimis în zonă un echipaj pentru a scoate de sub tensiune linia de cale ferată, existând riscul electrocutării. Astfel, șoferul a fost scos de pompieri din fiarele contorsionate, apoi a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți pentru investigații suplimentare. 

În urma accidentului, și circulația feroviară a fost blocată ore în șir. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.