Skip to content
Recent

Grefierii pun piciorul în prag: Suntem discriminați!

Nemulțumiți de o schimbare legislativă ce îi afectează, grefierii se văd nevoiți să pună piciorul în prag. Astfel, joi vom fi martorii unui protest al personalului auxiliar din instanțe și parchete.

Mai precis, grefierii vor purta banderole albe pe braț, pentru a marca sentimentul de nemulțumire față de modul de calcul al drepturilor salariale începând cu 1 ianuarie. Transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat va afecta mai ales grefierii aflați în funcție și cu o vechime mai mare de 15 ani, salariul micșorându-se cu sume curpinse între 36 şi 500 de lei, informează News.ro.

Deși acest protest nu afectează activitatea din instanțe și parchete, grefierii vor declanşa mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea activităţii, în cazul în care nemulțumirile lor nu sunt rezolvate.

„Principalul motiv de nemulţumire îl constituie faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 şi 500 lei, cu toate că Ministrul muncii şi justiţiei sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală. Considerăm astfel că suntem discriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creştere salarială având loc în data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creştere salarială de 10%)”, afirmă Asociaţia Grefierilor din România, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.