Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul a adoptat OUG pentru îngheţarea punctului de amendă și a indemnizaţiilor pentru demnitari

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat că Guvernul a adoptat în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care să permită intrarea în vigoare a prevederilor cuprinse în proiectul de lege menit să corecteze OUG 114. Guvernul PNL și-a asumat răspunderea în Parlament pe această lege, doar că ea a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională.

Printre aceste prevederi se numără îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021, înghețarea valorii punctului de amendă, potrivit PSNews.ro

Guvernul a fost nevoit în prima şedinţă de guvern să adopte o Ordonanţă de Urgenţă care să permită intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru care şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Vorbim despre cumulul salariului cu pensia, care a fost atacat de PSD la Curtea Constituţională şi care din respect pentru instanţa de contencios constituţional, în acest moment Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere, tocmai pentru a aştepta punctul de vedere al Curţii Constituţionale, în rest sunt chestiuni necesare, normale care trebuiau adoptate mai ales după intrarea în vigoare a legii bugetului de stat”, a explicat Dancă.

Șeful cancelariei premierului a mai precizat că, tot prin această OUG, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii se desfiinţează la data încetării derulării contractelor aflate în desfăşurare şi pentru care sumele acordate se diminuează la valoarea sumelor primite până la momentul intrării în vigoare a acestei OUG pentru lucrările efectuate şi recepţionate în condiţiile legii.

Dancă a menţionat că taxa pe active bancare a fost eliminată, iar punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei, fiind eliminată corelarea cu nivelul salariului minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.