Skip to content
Ediția de astăzi Social

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru acordarea unei indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război

Guvernul României a adoptat, în ședința de guvern de miercuri, 9 iunie, o ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Pentru anul în curs, indemnizația va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă.

Indemnizația de gratitudine prevăzută la alin. (2) din Legea 49/1991 se va cumula cu indemnizația prevăzută la alin. (1) și cu sporul prevăzut la art. 2 alin. (1) din aceeași lege.

Acordarea acestei indemnizații de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român își exprimă recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, precum și o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.

În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanței de urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.