Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul a aprobat OUG pentru pacienții cu forme medii şi uşoare de COVID. Cum vor fi tratați asimptomaticii

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus şi care sunt asimptomatice şi cele simptomatice fără comorbidităţi vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Printre actele normative adoptate în şedinţa de Guvern de joi seară se află şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale, potrivit PSNEws.ro

La începutul şedinţei de Guvern, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii Executivului a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Această OUG modifică legea 136, „în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie”, a afirmat Tătaru.

O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.